luni, 17 noiembrie 2014

Bye Bye Romania

Cand in sfarsit credeam si eu ca scap de Romania si de sechelele pe care le-am acumulat in aceasta tara de-a lungul timpului a mai aparut inca ceva care sa ma intoarca din drum.
Am lucrat mai bine de 10 ani de zile in Romania ca si Specialist SEO si dupa toata aceasta vechime acumulata nu reauseam sa obtin un salariu mai amre de 3000 de Lei…..3000 de lei la 28 de ani. Nu prea ai ce sa faci cu banii astia daca mai vine si vorba sa-ti iei o casa, te afunzi de tot in datorii.
In fine, am plecat in Germania la un prieten, am stat vreo 2 luni la el si am reusit sa-mi gasesc de munca pe un salariu decent: 2000 de euro la un program de 6 ore pe zi. Dar ca sa pot sa ma angajez trebuia sa imi supralegalizez actele de munca fiindca nu erau recunoscute in Germania. Asa ca a trebuit sa mai cheltuiesc vreo 400 de euro pe avion + inca 100 in tara pentru a obtine o amarata de stampila care autentifica faptul ca actele mele de munca sunt legale si sunt recunoscute de legislatia romaneasca.

Dar gata, dupa aceasta ultima portie de nervi generate de Romania am reusit in sfarsit sa ma angajez in Germania si in momentul in care m-am urcat in avion mi-am jurat ca nu o sa ma mai intorc niciodata in aceasta tara blestemata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu