luni, 30 iulie 2018

De ce apar problemele de piele


Exista mai multe studii efectuate cu privire la psoriazis si s-a determinat faptul ca una din trei persoane care se confrunta cu aceasta problema are un in familie un membru care sufera de psoriazis. Asadar, exista un factor genetic, insa exista si alte motive, printre care dezvoltarea unor infectii sau urmarea anumitor tratamente medicamentoase, alaturi de stilul de viata stresant. Totodata, problema poate aparea si din senin, de cele mai multe ori, in cazul celor care au, din diferite motive, sistemul imunitar slabit, iar zona pielii este expusa.

In majoritatea cazurilor psoriazisul este o problema a pielii, de cele mai multe ori fiind de natura ereditara, iar conform statisticilor, circa 3% din intreaga populatie a lumii este afectata, de cele mai multe ori manifestandu-se la persoane cu varsta cuprinsa intre 11 si 45 de ani. In schimb, aceasta nu este o afectiune contagioasa, motiv pentru care nu se poate transmite de la o persoana la alta.

Diferite cauze
In primul rand ar fi ideal ca orice persoana sa cunoasca cauzele principale care duc la favorizarea aparitiei acestei probleme pentru a le evita, iar aici putem aminti leziunile pielii, stresul, stilul de viata haotic, expunerea la soare, fumatul, consumul de bauturi alcoolice in cantitati ridicate, dar si unele infectii precum amigdalita, urmarea anumitor tratamente medicamentoase si nu numai. Cu toate ca nu s-a determinat nicio legatura directa intre dieta si aceasta problema, insa aceasta este una dintre cauzele aparitiei psoriazisului intrucat unii pacienti pot observa o ameliorare a situatiei atunci cand isi schimba planul alimentar.

Alimentatie
Totusi s-a determinat faptul ca laptele, consumul de cafea in cantitati ridicate, anumite legume si fructe inchise la culoare, zahar, faina, diferite condimente, fast food-ul, galbenusul de ou si multe altele au in componenta citochine, care pot duce la agravarea simptomelor.

Nu trebuie omis nici climatul rece, pielea uscata sau anumite probleme psihice care pot duce la favorizarea aparitiei psoriazisului, care nu apare numai pe fond nervos, asa cum se crede adesea.
Tratament
S-au constatat nenumarate cazuri in care pacientii sa observe ca problemele au trecut de la sine, fara niciun tratament, insa acestea pot reveni oricand, in special atunci cand cineva se expune la factorii de risc. In schimb, in majoritatea situatiilor tratamentul este unul foarte simplu si presupune adoptarea unui stil de viata adecvat si consumul de apa pentru o hidratare corespunzatoare. 

De asemenea, medicii vor recomanda aplicarea unor creme speciale, pe baza de aloe vera, dar si expunerea la soare pentru anumite perioade de timp, intrucat razele UV se dovedesc a fi utile pentru eliminarea problemei. Asadar, pentru a vedea cauzele aparitiei psoriazisului este ideal sa se apeleze la un dermatolog care, pe aceasta cale va pregati si un tratament eficient.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu