sâmbătă, 16 aprilie 2016

De ce sa colantam masinile ?

           Te-ai gandit vreodata cum i-ar sta masinii tale un mov deschis? Sau poate ti-ar placea o imitatie de camuflaj peste ea. Ce ai zice de diferite elemente colantate intr-o culoarea care sa se combne pentru a oferi un aspect complet modern. Lookul masinii tale se poate schimba radical doar intr-o zi cu ajutorul colantarii auto.

           Indiferent de marimea autoturismului tau sau preferintele de culoare, totul este disponibil. Procesul este ireversibil in comparatie cu cel de vopsire. Prin urmare, daca decizi intr-o zi ca nu-ti mai place cum sta acea culoare sau imbinare de culori pe masina ta, totul poate reveni la normal prin simpla dezlipire a acesteia. Asta nu se intampla atunci cand o vopsesti. Dupa ce alegi culoarea ramai cu ea pana cand decizi o revopsire. Prin urmare un proces costisitor daca deodata decizi ca vrei culoarea veche inapoi.

            Colantarile de masini au fost asociate in principal cu celebrele taxiuri galbene care aveau nevoie de acea culoare pentru a opera. Insa nu doar acolo se opreste tehnica de colantare. Se poate aplica autocolant atat pe faruri si stopuri pentru a crea acel aspect mat al luminii. De asemenea este posibila si aplicarea unei folii transparente care nu influenteaza cu nimic aspectul sau culoarea masinii, insa protejeasa vopseaua de razele soarelui si toate zgarieturile aferente timpului. O modalatite foarte simpla prin care poti sa pastrezi lookul masinii tale fresh in timp, fara costuri foarte mari.
           
            Riscul ca folia sa se dezlipeasca este inexistent, fiind aplicata utilizand temperaturi ridicate ce asigura o lipire perfecta, lipsita de orice bule de aer sau alte malformatii. Indiferent de viteza cu care este condusa masina, nu exista riscul ca folia sa se dezlipeasca. In timp culoarea aplicata se comporta ca una normala, tinzand sa isi piarda din intensitatea daca este expusa foarte mult la soare. De aceea este important refacerea infolierii odata la cativa ani pentru a pastra aspectul care s-a dorit initial. Costul este nesemnificativ insa comparand cu cel al vopsirii integrala, iar durata la fel. In jur de o saptamana la vopsire si in maximum doua zile este gata colantarea auto in functie de suprafata dorita.