luni, 17 noiembrie 2014

Bye Bye Romania

Cand in sfarsit credeam si eu ca scap de Romania si de sechelele pe care le-am acumulat in aceasta tara de-a lungul timpului a mai aparut inca ceva care sa ma intoarca din drum.
Am lucrat mai bine de 10 ani de zile in Romania ca si Specialist SEO si dupa toata aceasta vechime acumulata nu reauseam sa obtin un salariu mai amre de 3000 de Lei…..3000 de lei la 28 de ani. Nu prea ai ce sa faci cu banii astia daca mai vine si vorba sa-ti iei o casa, te afunzi de tot in datorii.
In fine, am plecat in Germania la un prieten, am stat vreo 2 luni la el si am reusit sa-mi gasesc de munca pe un salariu decent: 2000 de euro la un program de 6 ore pe zi. Dar ca sa pot sa ma angajez trebuia sa imi supralegalizez actele de munca fiindca nu erau recunoscute in Germania. Asa ca a trebuit sa mai cheltuiesc vreo 400 de euro pe avion + inca 100 in tara pentru a obtine o amarata de stampila care autentifica faptul ca actele mele de munca sunt legale si sunt recunoscute de legislatia romaneasca.

Dar gata, dupa aceasta ultima portie de nervi generate de Romania am reusit in sfarsit sa ma angajez in Germania si in momentul in care m-am urcat in avion mi-am jurat ca nu o sa ma mai intorc niciodata in aceasta tara blestemata.

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Nu stiu ce sa fac...

         De 1 an de zile sunt fericita mamica a unui fetite frumoase si destepte, Alexandra. Am fost in concediu prenatal pana acum insa este pe terminate si trebuie sa vad cine se va ocupa de cresterea fetite mele in continuare.
         Este prima data cand imi pun aceasta intrebare dar sunt intr-un impas si nu stiu ce decizie sa iau: sa-l duc la cresa, sa-l las pe mana parintilor mei sau sa anagajez o bona care sa aiba grija de ea?
As merge pe varianta bonei insa nu stau asa de bine din punct de vedere financiar si imi este si frica ca nu o sa gasesc persoana potrivita pentru a se ocupa de educatia copilului.
         Prietenele mele mi-au recomandat sa o duc pe cea mica la parintii mei fiindca nu mai trebuie sa caut referinte, voi avea incredere ca las copilul pe mana unor oameni cumsecade si cel mai important lucru, scap si de aspectul financiar (care de altfel este un lucru foarte important).
Dar imi este frica ca nu ii vor da o educatie buna fiindca toata lumea stie cum sunt bunicii, isi revarsa dragostea asupra nepotilor, le iarta foarte multe greseli care nu ar trebui iertate si ii rasfata foarte mult. Nu vreau sa am un copil needucat si rasfatat.
          Sunt mai mult decat sigura ca se va ajunge in situatia in care daca copilul meu greseste in privinta unui lucru cu care eu nu sunt de acord si bunicii vor trece cu vederea acea greseala....copilul va fi bulversat si nu va stii pe cine sa asculte: pe mine, care sunt mama lui sau pe bunici care vor petrece mare parte din zi si din noapte cu el.

         Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi pentru a lua cea mai buna decizie...